STOPP…

…OPP og begynn å:

Blond, blåøyd og snart ett halvt århundre…

Kategori: Selvironi | 0 kommentarer » - Skrevet mandag 6. januar , 2014

Ja det er ikke rart at ikke alt er lett med disse forutsetningen :-)

Kjöpte meg en ny Mac-Book Pro for ca ett år siden og med den ga jeg meg også ut i Bloggverdenen. Først på tysk og så på mitt eget morsmål norsk.

Det gikk bra helt til jeg begynnte å ergre meg over hvor dumt det så ut med alle disse «aa», «ö» og «ä» -ene som var ett resultat av at jeg bruker ett tysk tastatur. Det hadde jo sett litt mere profft ut med riktige Æ Ø og Å, spesiellt med tanke på at jeg holdt på å bygge opp en hjemmeside der jeg også vil selge reiser ned til Madagaskar.
Men hva skulle jeg gjöre?

Jo da, en god ide hadde jeg: Jeg brukte iPaden min, for på den kan jeg uten noe hokuspokus endre tastaturet alt ette hvilker språk jeg akkurat skriver. Men enkelt var det ikke siden ikke alle funksjonene på hjemmesiden var tilgjengelige når jeg logget meg inn med iPaden istedenfor Laptoppen. Ja, ja, jeg har jo alltid vært veeeeeldig tålmodig, eller kanskje dere som kjenner meg husker noe annet?
Så der satt jeg da til slutt og jobbet med to forskjellige maskiner samtidlig. Först ble alt skrevet med «ä», «ö» og «aa» paa laptoppen og etter at det var gjort måtte jeg inn på iPaden og få skiftet bokstavene igjen…
…så selv om jeg ikke skrev så veldig mye, ja så ble det veldig mye arbeid!

Men også blåøyde blondiner kan ha gode ideer, så planen ble nå å få tak i ett norsk tastatur som jeg kunne forbinde med Bluetooth så dette problemet en for alle ganger ble borte.

Hadde bestemmet meg for å få kjøpt ett norsk tastatur når jeg dro opp til Norge for noen uker siden rett før jul, men så langt kom jeg aldri, heldigvis….

Heldigvis?
Ja virkelig er jeg glad jeg ikke tok turen innom en Applebutuikk, eller Eplebutikk som det heter hjemme. hadde tatt seg ut ja, visst jeg den blåöyde, ikke yngste blonde dama hjemme på tur inne i en Eplebutikk i Trondheim ville si:   «jeg vil gjerne kjøpe ett norsk tastatur»…
…å be om å få kjøpt ett norsk tastatur ville ha vært like dummt som å gå i banken å si en vil ha tyske og ikke spanske Euro.
Så lucky me som tittet litt rundt på nettet før jeg dro hjem. Der så jeg at også de norske tastaturene hadde det samme tastaturet som det jeg hadde og då begynnte heldigvis en liten lampe å lyse i bakhodet på meg…
…og som dere ser nå skriver jeg med både Æ Ø og Å.

Det var bare en liten søkerunde her på nettet som skulle til og vipps så visste eg hvordan dette fungerte…
…og slapp å begi meg ut i en heller pinlig situasjon inne på en trendy Eplebutikk i Trondheim eller her hjemme i Basel. For selv om de gråe hårene som har dukket opp det siste året forteller meg at jeg ikke er noen tenåring lenger, ja så er jeg ikke inneforstått med at jeg ikke skal finne ut hvrdan ting fungerer på egen hånd :-)

Det er jo lov å håpe at jeg ikke er den eneste som har hatt dette problemet, så visst noen av dere Macbrukere fortsatt lurer på hvordan en finner disse bokstavene så prøv å holde tastene a eller o litt lengre inne og se hva som skjer :-)

 

 

 



(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "STOPP…" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.